Tak for en oplevelsesrig weekend i Jeres selskab!

I denne weekend har den stået på to å-ture. Den første i lørdags gik til Gjern Å, hvor vi så på det rige og skønne smådyrsliv. Der var masser at se på! Vi så mange ualmindelige arter og dertil også nogle sjældne! Af de sjældne kan blandt andet nævnes den lille bitte vårflue Ithytrichia lamellaris og den helt hvide dovenflue Sialis nigripes. Disse var helt klart nogle af dagens højdepunkter!

I dag (søndag) gik turen til Giber Å, hvor vi så på forløbet af åen efter Skovmøllen ved Moesgaard samt hvilket dyreliv åen havde. Vi fandt alt fra Stor Klobille med velcro hår, vandløbets lille supermand (Stor Majflue – Ephemera danica) til Gaffelgællet survandsdøgnflue (Paraleptophlebia submarginata) og så selvfølgelig en enkelt ørred.

Turene bød på forskellige elementer hver især. Der var både forskellige i vandløbenes udseende samt fauna. Men fællesnævner for dem begge var rig fauna liv og gode fysiske forhold. Gjern Å befandt sig i lysåbent landskab, hvor Giber Å løber gennem et skovområde. To så forskellige lokaliteter giver to helt forskellige oplevelser samt perspektiver af det at gå en å-vandring.

Jeg har desværre ikke billeder fra Giber Å turen, så hvis du ligger inde med et par stykker, så må du/I meget gerne sende dem til mig! Heldigvis har jeg billeder fra vores tur til Gjern Å, så dem der ikke kom med der kan få en lille smagsprøve på, hvad sådan en tur kan indebære.

På begge turer snakkede vi om, hvad der kan fremme tilstedeværelsen af de skønne smådyr. En ting er sikkert, og det er naturlighed samt forskellighed. Flere habitater tillader de små dyr at kunne sprede sig ud og tilpasse sig. Dertil så vi også vigtigheden i dødt ved.

Med disse ord, så vil jeg takke alle Jer, som dukkede op her i weekenden. Det var en fornøjelse at vise disse små skønne skabninger frem for Jer!

Foto af Johan Kjær Prehn
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments