Uge 6 – SÅ SKAL DER GNUBBES OG SUGES!

Lampretter er nogle underlige dyr. Men de er gode forældre! For hvad gør man når man skal give den lille ny det bedste i verden? Man giver dem en god start!

Ligesom fugle, så bygger lampretterne en rede – Dog skipper de delen med at finde kæppe og dun. I stedet ommøblere de vandløbsbunden samt går den dejlig lækker for de tusindvis af æg, som hunnen kommer til at gyde.

Til at lave redden er flere hanner gået sammen – de vil nemlig gerne have en fest, når den står klar. Men det kræver lige, at et par sten bliver flyttet her og der. Her er det jo smart at have en mund der kan suge – og den bliver brugt flittigt, når der skal bolles!

For når de kære lampretter skal i gang, så er det one on one – dog med flere partner. Hannen suger sig simpelthen fast på hunnens hoved og derefter binder sig rundt omkring hende, hvor de gyder. Hvis en anden han er heldig, så kan han lige få lov til at frigive lidt sæd rundt omkring æggene.

Så må vi håbe, at hunnen ikke får et sugemærke – Det kunne jo blive akavet senere 😉

Jeg er ikke den eneste, som laver UGE SEX – Tjek endelig kratluskerkande, hvor hun i dag har skrevet om biller!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments