Aarhus Bugt med Marine Økosystemer, AU – 1

Aaaaaaaah, den våde blå himmel på jorden 🌊

Sidste fredag var jeg med Aarhus Universitet ude og sejle. Turen var sammen med kurset marine økosystemer, som plejer at tage et par togter på Aarhus Bugt. Her skulle de studerende måle vandets kemiske forhold med en CTD samt samle zooplankton.

Og zooplankton var nemlig det der fangede min opmærksomhed mest! Ved hjælp af et Multi-net, kunne vi nemlig indsamle små bitte vandlopper og andre havdyr i forskellige vanddybder. Det er dælme smart!

Dertil skulle prøverne oprenses og konserveres. Jeg kom vist til at sætte lidt for meget fokus på den opgave, og glemte mine omgivelser. Og som min veninde Rikke Egholm Skaarup så smukt har fotograferet, kan man se, hvordan jeg blev ramt af en kort omgang søsyge 🙃🤮

På dækket hvor vi er ved at sætte Multi-nettet i vandet

Foto: Rikke Egholm Skaarup
Multinettet med alle dens beholdere og net
En spand med nok over en million zooplankton
Livets fest! Tak til Rikke for at indkapsle dette minde
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments